Web Analytics Made Easy - Statcounter

پیشکسوت فوتبال ایران و سرمربی سابق تیم ملی که چندی پیش به ویروس کرونا مبتلا شد، درباره این بیماری و همینطور شرایط فوتبال ایران صحبت کرده است

حشمت مهاجرانی در گفتگوی نوروزی خود درباره ابتلایش به کرونا، شرایط جامعه بعد از اپیدمی کرونا و همینطور درگذشت مهرداد میناوند و علی انصاریان صحبت کرده است. سرمربی سابق تیم ملی، درگذشت میناوند و انصاریان را بسیار تلخ و ناراحت کننده دانست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش طرفداری، حشمت مهاجرانی در گفتگو با ایسنا درخصوص شرایط روز فوتبال ایران، وضعیت پرسپولیس، استقلال، سپاهان و همچنین شرایط تیم ملی نیز صحبت کرد. این گفتگو را می خوانید:

در ابتدا درباره وضعیت خودتان بعد از ابتلا به ویروس کرونا صحبت کنید. الان بعد از گذشت حدود یک ماه از این بیماری وضعیت جسمانی شما چقدر تغییر کرده است؟

بعد از ابتلا به کووید -۱۹، با اندکی تاخیر راهی بیمارستان شدم و روند درمان زیر نظر پزشکان بیمارستان ایرانیان دنبال شد و بعد از حدود یک هفته، علائمی از بهبود جسمانی را در بدنم احساس کردم. برای ادامه درمان راهی منزل شدم و الان احساس بهتری دارم اما ویروس روی وضعیت جسمانی من تاثیر گذاشته و برای درمان کامل نیاز به ریکاوری دارم.

به عنوان فردی که وقایع مختلف را پشت سر گذاشته، فکر می‌کردید این ویروس تا این حد زندگی‌ها را تحت تاثیر بگذارد؟

تا به این سن در زندگی‌ام در ۸۱ سالگی اتفاقات سختی را دیده‌ام. زلزله، قحطی، سیل، جنگ و ... وقایع خان‌مان سوزی است که می‌تواند یک جامعه را تحت تاثیر قرار دهد اما همه این‌ها محدود به یک منطقه یا چندین کشور بوده است. وقتی که قطحی شد، چندین کشور به این فاجعه دچار شدند اما کرونا تمام عالم را در بر گرفته است. جایی نیست که از این ویروس در امان باشد.

در دوران کرونا و به خصوص بعد از این بیماری، زندگی را چطور پشت سر می‌گذارید؟ حوصله شما از این همه محدودیت و قرنطینه شدن در خانه سر نرفته است؟

طبیعتا همه دچار مشکلات روحی و روانی شده‌اند. این ویروس مشکلاتی برای تمام جوامع بشری درست کرده که روی همه مسائل تاثیر داشته است. حتی مردمی هم که به این ویروس مبتلا نشده‌اند، از نظر روحی و روانی به هم ریخته‌اند. بر فرض مثال خانواده‌ای را می‌شناسم که به علت تعطیلی مشاغل، کاملا به هم ریخته است. روی هر زمینه‌ای که دست بگذارید، این پدیده تاثیر خود را گذاشته است.

به عنوان کسی که با کوله باری از تجربه، دوره کنونی را چطور می‌بینید؟ کرونا چه پیامی برای جهانیان داشت؟ این که ما چقدر آسیب‌پذیر هستیم؟

این ویروس، پدیده‌ای است که هیچ کس در زندگی خود لمس نکرده و یا ندیده، مگر این که در دوره حاضر آن را تجربه کرده باشد. جامعه بشری نشان داد که آسیب‌پذیر است و برای چنین اتفاقی هیچ گونه آمادگی ندارد. شاید این موضوع نتیجه دخالت انسان در طبیعت است که در نهایت آسیب آن به خودش رسیده است. در هر حال با وجود پیشرفت‌های بشری، آمادگی لازم برای کنترل این اپیدمی وجود نداشت.

اگر این ویروس هم‌چنان ادامه داشته باشد و نتوان آن را به حد زیادی کنترل کرد، چه باید کرد؟

در بیمارستان که قرنطینه شده بودم، گاهی به حدی حوصله‌ام سر می‌رفت که می‌گفتم واقعا چه باید کرد؟ آیا راهی وجود دارد که با این ویروس مبارزه کنم؟ مگر می‌شود وقتی همه شرایط بهداشتی را رعایت کرده‌ام و پروتکل‌ها را نشکسته‌ام، باز هم به ویروس مبتلا شوم؟ انسان از این مسائل در وحشت و اضطراب است. حتی اجازه معاشرت و برخورد نزدیک با دوستانش را هم ندارد. همه امیدها به واکسن است که جامعه جهانی را نجات دهد. بخش دیگر مربوط به مشاغل است. در خیلی از کشورها مشاغل از این موضوع تحت تاثیر قرار گرفته است. همین موضوع باعث شده مردم از نظر روانی بهم بریزند. واقعا وضعیت نگران کننده است.

بعد از مواجه شدن به این ویروس و همین‌طور خبر فوت میناوند و انصاریان، چه صحبتی با دوستان، آشنایان و همینطور مردم دارید؟

درگذشت این دو عزیز بسیار تلخ و ناراحت کننده بود که ما دو فوتبالیست پیشکسوت کشورمان را از دست دادیم. اندوه و ناراحتی من از این اتفاق به حدی بود که چندین روز نمی‌توانستم آن را از ذهنم خارج کنم. آن‌ها خاطرات خوبی از خود به جای گذاشتند که با دیدن آن‌ها احساس خوبی به ما دست می‌دهد. امیدوارم درگذشت این دو جوان تلنگری برای تمام مردم جامعه باشد که بدانند ویروس کرونا در کمین بزرگ، کوچک، فوتبالیست، ورزشکار و ... است و وقتی وارد بدن شود، وضعیت ناگواری را رقم می‌زند.

-چقدر به واکسن کرونا امیدوار هستید؟

تاکنون ما چیزی بزرگتر از کرونا نداشته‌ایم که تمام هستی را تحت الشعاع بگذارد. امیدوارم که هر چه زودتر کرونا از جوامع خارج شود. الان واکسن در حال تولید است که ایمنی افراد را بالاتر می‌برد اما در هر حال همچنان کرونا هست و باید رعایت کنیم.

از زمان شیوع ویروس کرونا، نتوانسید به ایران بیایید. اخبار ایران را دنبال می‌کنید؟

اخبار را دنبال می‌کنم. در کشور ما واقعا آقای نمکی، وزیر بهداشت خیلی خوب کار می‌کند. پرسنل و کادر درمان در شهرستان‌ها از خود گذشتگی می‌کنند تا مردم در امان بمانند. بالاخره این شرایط خاص برای هم است و باید رعایت کنیم. مهم این نیست که من ماسک می‌زنم و فکر کنم در این صورت در امانم، بلکه مهم این است که طرف مقابل من هم ماسک داشته باشد تا جان من و بقیه به خطر نیفتد. همه باید دست به دست هم بدهند.

شاید در روزهای نخست بیشتر رعایت می‌شد اما الان اینطور نیست.

تنها فاکتور مهم برای مقابله با کرونا رعایت پروتکل و صبر و حوصله است. برخی به ناچار باید از وسایل نقلیه عمومی مانند اتوبوس، مترو و تاکسی استفاده کنند و یا مجبورند به صورت حضوری سر کار بروند. در این صورت راهی جز رعایت کردن نیست. همه باید رعایت کنند که تعداد تلفات کاهش یابد.

به فوتبال بپردازیم. بازی‌های لیگ برتر فوتبال ایران با حساسیت بیشتری دنبال می‌شود. پرسپولیس با تاخیر اوج گرفت و قهرمانی نیم‌فصل را به دست آورد. چه اتفاقی رخ داد که پرسپولیس به این قهرمانی دست یافت؟ شخصیت تیمی باعث شد پرسپولیس مجددا راهش را پیدا کنه یا واقعا تغییراتی در این تیم شکل گرفت؟

اگر پرسپولیس به صدر جدول رسید و قهرمان نیم‌فصل شد، حقش بود. پرسپولیس در ۷۵ درصد از مواقع در یک سبک بازی می‌کند و کم‌تر زمانی وجود داشته که دو شکل مختلف را از این تیم ببینیم. پرسولیس دارای بازیکنانی است که خصوصیات حرفه‌ای دارند و می‌توانند اثرگذار باشند. این پرسپولیس که در نیم فصل اول دیدم شایستگی و لیاقت دارد که باز هم قهرمان شود.

تیم‌های دیگری هم مانند استقلال و سپاهان توانستند رتبه دوم و سوم را کسب کنند. با این وضعیت فکر می‌کنید نیم فصل دوم چطور دنبال شود؟

تیم‌های تعقیب‌کننده پرسپولیس مثل سپاهان، استقلال، فولاد و تراکتور تیم‌هایی هستند که می‌توانند پرسپولیس را تحت فشار بگذارند.

-استقلال را چطور ارزیابی می‌کنید؟

این تیم دو صورت مختلف دارد. اگر در شرایط خوب باشد می‌تواند همه تیم‌ها را شکست دهد اما اگر غیر از این شود، همه تیم‌ها می‌توانند برای استقلال مشکل درست کنند. استقلال آرایش ثابتی هم ندارد. تغییرات زیادی در روش بازی بازیکنان دیده می‌شود. باید به استقلال فرصت بدهیم. کادرفنی و بازیکنان تحت فشار هستند. باید تیم در آرامش باشد. از نظر نیروی انسانی تیم خوبی است و مهره‌های مثمرثمری دارد.

سپاهان با حضور محرم نویدکیا و علیرضا مرزبان اوج گرفته و مدعی قهرمانی است.

سپاهان می‌تواند برای هر تیمی مشکل‌ساز شود چون کادرفنی بسیار خوبی دارد. مرزبان و نویدکیا مربیان خوبی هستند. مرزبان نیروی انسانی بسیار خوبی است و به خوبی آنالیز می‌کند و شعور و فهم مربیگری خوبی دارد. او با فوتبال روز دنیا آشنا و اهل مطالعه است. وجود مرزبان و نویدکیا و دیسیپلینی که از بالا به چمن منتقل می‌شود، باعث شده سپاهان روز به روز شکل بهتری بگیرد و حالا منظم‌تر بازی می‌کند. سپاهان می‌تواند برای هر تیمی خطرناک شود.

در نهایت همه نگاه‌ها به بازی تیم ملی در خرداد است.

بالاخره از دل همین مسابقات است که تیم ملی ما بیرون می‌آید و برای بازی دوستانه در فروردین و بعد از فروردین در جام جهانی با عراق و بحرین آماده می‌شود. باید از نقطه نظر ذهنی و روحی آمادگی داشته باشیم که بتوانیم در فوتبال آسیا حرف اول را بزنیم و به جام جهانی برویم.

اخبار داغ 

برترین های قرن با شهاب عزیزی خادم: تابع نظر جمع هستم؛ پروژه منتخب قرن سبب توجه به سرمایه های فوتبال می شود دانشگر در ابتدای تمرینات نه، اما بر می گردد! اولین عکس قبل و بعد از کشته شدن دختران بوشهری / تعداد قربانیان به هفت تن رسید ۲ بازیگری که در حق علی انصاریان نامردی کردند / سام درخشانی گفت الگری: بازگشت به یوونتوس؟ پیرلو خوب کار می کند؛ اینتر می تواند به نیمه نهایی لیگ قهرمانان برسد بارسلونا دارای بیشترین تنوع گلزنان در بین 5 لیگ معتبر اروپا در فصل 21-2020 

منبع: طرفداری

کلیدواژه: فوتبال ایران ویروس کرونا نیم فصل تیم ملی تیم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tarafdari.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «طرفداری» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۳۷۹۱۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

موج مهاجرت پرستاران به کشور‌های خلیج فارس

با آن که کشور با کمبود ۱۰۰ هزار پرستار مواجه است، وزارت بهداشت حاضر نیست حدود ۲۰ هزار پرستارِ طرحی را که طرح خود را گذرانده‌اند و در دوره کرونا نیز سنگ تمام گذاشتند، به کار گیرد.

به گزارش همشهری آنلاین، ساعت‌های کاری زیاد، حجم سنگین کار، شیفت‌ها و اضافه‌کاری‌های اجباری و با دستمزد اندک، فرسایشی بودن این شغل، اجرا نشدن قوانین اصلاح حقوق و مزایا، تاخیر‌های همیشگی در پرداخت معوقه‌ها، کارانه‌های زیر یک میلیون تومان و حقوق‌های ناچیز ۱۲ تا ۱۴ میلیون تومانی موجب شده که خیلی از پرستاران با وجود علاقه به حرفه‌شان و با این که در این زمینه تحصیلات و دانش دارند، عطای این شغل را به لقایش ببخشند.

طی سال‌های اخیر شاهد چندین موج مهاجرت پرستاران از کشور و یا تغییر شغل آن‌ها بوده‌ایم. مشکلات شغلی پرستاران تا حدی طاقت‌فرسا شده که این روز‌ها مدام خبر استعفای دسته جمعی آن‌ها از مراکز درمانی را می‌خوانیم و می‌شنویم. هفته گذشته بود که ۴۳ نفر از پرستاران اتاق عمل و بیهوشی بیمارستان شهدای تجریش تهران استعفای دسته‌جمعی دادند. اواخر فروردین هم ۲۲ پرستار بیمارستان تخصصی طالقانی چالوس به صورت گروهی استعفا دادند. به این لیست باید پرستاران بیمارستان طالقانی آبادان و چند مرکز درمانی یزد را هم اضافه کرد که استعفای دسته‌جمعی‌شان در ماه‌های گذشته خبرساز شد. اتفاقی که در یک سال گذشته بار‌ها در مراکز درمانی مختلف رخ داد.

۲۰ هزار پرستار طرحیِ بلاتکلیف

سوی دیگر این ماجرا پرستارانی هستند که دوره طرح خود را در دوران پاندمی کرونا گذراندند و وزارت بهداشت نیز قول جذب و استخدام آن‌ها را داد، اما بعد از فروکش کردن کرونا به وعده‌های خود عمل نکرد و آن‌ها را به حال خود رها کرد. پرستارانی که جان خود را کف دست گرفتند و حتی تعداد زیادی از آن‌ها به دلیل ابتلا به کرونا جان خود را از دست دادند.

سید محمد علوی، پرستار بالین و فعال صنفی حوزه پرستاران به این موضوع اشاره می‌کند که با وجودِ کمبود بیش از ۱۰۰ هزار پرستار در کشور، وزارت بهداشت حاضر نیست ۲۰ هزار پرستار را که طرح خود را در دوره کرونا گذرانده‌اند و به پرستاران طرحی شناخته می‌شوند، جذب کند.

علوی می‌گوید: این پرستاران در دوره مخوف کرونا ایثار کردند و به جامعه خدمت کردند. آن‌ها می‌توانستند طرح‌شان را به تعویق بیندازند، اما ازخودگذشتگی کردند و طرح خود را زودهنگام شروع کردند که کار‌ها روی زمین نماند. ما تعداد زیادی دانشجوی ترم ۸ داشتیم که درس‌شان تمام‌نشده، طرح‌شان را شروع کردند و در دل کرونا رفتند.

پرستارانی که با سابقه ۲۰ ساله، شرکتی هستند

در دوره کرونا تعدادی از پرستاران به تازگی طرح خود را به اتمام رسانده بودند، اما مسئولان با دادن فراخوان و بستن قراداد‌های کوتاه‌مدت ۶ ماهه و وعده استخدام و تامین امنیت شغلی، آن‌ها را هم نگه داشتند. چون بیمارستان‌ها به شدت دچار کمبود نیرو بود. این را علوی می‌گوید و ادامه می‌دهد: وعده‌ها باعث شد که خیلی از پرستار‌ها با وجود اتمام طرح‌شان ماندند و کار کردند. اما بعد از پاندمی کرونا با کم‌لطفی و بی‌مهری مسئولان مواجه شدند.

این فعال صنفی پرستاران می‌گوید: ما الان حدود ۲۰ هزار نیروی پرستار کارکشته داریم که ۴ سال درس خوانده‌اند و برادری خود را هم در بحران کرونا ثابت کردند، اما وزارت بهداشت آن‌ها را به کار نمی‌گیرد. در این میان پرستارانی هم داریم که بیش از ۲۰ سال سابقه کار دارند، اما هنوز شرکتی هستند و تبدیل وضعیت نشده‌اند.

از تغییر شغل تا مهاجرت به کشور‌های عربی

میانگین حقوق پرستاران با در نظر گرفتن سابقه فعالیت آن‌ها بین ۱۲ تا ۱۵ میلیون تومان است. این را فعال صنفی حوزه پرستاران می‌گوید و ادامه می‌دهد: پرستاران باید چند جا کار کنند تا بتوانند زندگی خود را بگذرانند. خیلی از آن‌ها هم تغییر شغل داده‌اند؛ در تاکسی اینترنتی کار می‌کنند، آنلاین‌شاپ زده‌اند و .... فقط هم معیشت پرستاران مشکل ندارد. ما همکار پزشک داریم که هنوز پروانه مطب خود را نگرفته و بعد از شیفت درمانگاه مسافرکشی می‌کند.

علوی می‌گوید: مشکلات معیشتی پرستاران و عدم اجرای تبدیل وضعیت آن‌ها باعث شده که خیلی از آن‌ها اقدام به مهاجرت کنند. حقوق و مزایای پرستارانی که به عمان مهاجرت کرده‌اند، ۶ برابر حقوق یک پرستارِ فعال در ایران است.

او می‌گوید: متاسفانه پرستارانِ کشور‌های حاشیه خلیج فارس را ایران دارد تامین می‌کند. چون الان بیشترین مهاجرت پرستاران به کشور‌های حاشیه خلیج فارس است. ما این همه نیرو تربیت نکردیم که راحت، آن‌ها را به حاشیه خلیج فارس و اروپا و ... بفرستیم و خودمان دچار کمبود باشیم. مساله این است که کمبود پرستار در نهایت به سلامت مردم آسیب می‌زند. نه به کس دیگری.

هر ساعت اضافه‌کاری ۱۵ هزار تومان!

قانون تعرفه خدمات پرستاری، یکی از قوانین اصلاح حقوق پرستاران بود که در سال ۱۳۸۶ به تصویب رسید، اما هرگز عملیاتی نشد. تا این که در سال ۱۴۰۰ خود مقام معظم رهبری ورود کردند. با این حال این قانون هرگز به سرانجام نرسید. فعال صنفی حوزه پرستاران می‌گوید: این قانون که گفته می‌شود اجرایی شده، با چیزی که در شیوه‌نامه آن آمده است، خیلی تفاوت دارد. درواقع فقط دارند کارانه ادوار قبل را به اسم تعرفه خدمات پرستاری پرداخت می‌کنند.

الان بیشترین مهاجرت پرستاران به کشور‌های حاشیه خلیج فارس است. ما این همه نیرو تربیت نکردیم که راحت، آن‌ها را به حاشیه خلیج فارس و اروپا و ... بفرستیم

علوی توضیح می‌دهد: تعرفه خدمات پرستاری، یک قانون است که ده‌ها بار از سوی خود حاکمیت ضمانت اجرایی گرفته است. مقام معظم رهبری بار‌ها در روز‌های پرستارِ سال‌های مختلف به مسئولان تاکید کردند که این قانون را اجرا کنند. با این حال این قانون هنوز اجرا نشده است. یکی از تاکید‌های رهبری این بود که: «با کادر سلامت ایام کرونا نباید مانند کارگر فصلی رفتار شود.»، اما متاسفانه وزارت بهداشت دقیقا فصلی برخورد کرد و بعد رفع نیازش در دوره کرونا به آن‌ها گفت: «به سلامت»!

به گفته علوی، هر پرستار علاوه بر ۱۷۰ تا ۱۸۰ ساعت کار موظفی در ماه، باید ۱۵۰ تا ۲۰۰ ساعت هم اضافه‌کاری داشته باشد. اما مبنای پرداخت هر ساعت اضافه‌کاری آن‌ها فقط ۱۵ هزار تومان است! آیا این مبلغ با این حجم از فشار کار و فرسایشی بودن این شغل عادلانه است؟ این نشان می‌دهد که نظام پرداخت وزارت بهداشت نیاز به بازنگری جدی دارد.

لزوم احیای قانون حمایت از مدافعان سلامتِ ایام کرونا

وزارت بهداشت به تازگی اعلام کرده که در سال ۱۴۰۳ قصد استخدام ۲۵ هزار نیرو را دارد. در این میان، تعدادی از فعالان صنفی پرستاری در نامه‌ای به ابراهیم رئیسی، رئیس‌جمهوری از او خواسته‌اند که برای حل مشکل شغلی پرستاران، طرح استفساریه‌ای به مجلس ارائه دهد و این استفساریه پس از دریافت موافقت مجلس، به وزرات بهداشت ابلاغ شود و دستور دهد که وزارت بهداشت از منابع مالی خود، پرستاران طرحی را به کارگیری کند.

علوی می‌گوید: وزارت بهداشت هم توان اجرایی این کار را دارد و هم پولش را. حتی اصرار داریم که این استفساریه در لایحه بودجه سالانه هم گنجانده شود. اگر این اتفاق رخ دهد، گام بزرگی در جهت کاهش مشکلات جامعه پرستاری برداشته خواهد شد.

این فعال صنفی حوزه پرستاران می‌گوید: درضمن ما قانونی داریم که در دوران کرونا به نام قانون "حمایت از ایثارگران و مدافعان سلامت در ایام کرونا" که در ستاد ملی کرونا وضع شد. خواسته ما احیای این قانون است. البته بدون برگزاری هیچ آزمونی برای پرستاران. آزمون این نیرو‌ها همان کرونا بود و نیاز نیست دوباره در آزمونی شرکت کنند. حتی اگر مهارت نداشتند، در دوره کرونا کاملا کارآزموده و کارشناس شدند و اتفاقا الان به درد دسیستم می‌خورند.

دیگر خبرها

  • عکسی قدیمی از سیدمحمد خاتمی در کنار همسر و فرزند عطاء الله مهاجرانی
  • آخرین تصویر ملوک طلوع‌نژاد پیش از فوت/ عکس
  • گارداسیل اولین واکسن مورد تایید به‌منظور پیش‌گیری از بروز سرطان دهانۀ رحم است
  • پیشگیری از آنفولانزای فوق حاد پرندگان با تزریق واکسن ایران‌ساخت
  • برای نابودی ویروس‌ها پنجره را باز کنید
  • توصیه آژانس دارویی اتحادیه اروپا درباره واکسن‌ کرونا
  • انسان چه زمانی برای اولین بار سرما خورد؟
  • موج مهاجرت پرستاران به کشور‌های خلیج فارس
  • برای نابودی ویروس‌ها پنجره را باز کنید!
  • کرونا ویروس چگونه با تغییرات آب و هوایی گسترش یافت؟